maandag 24 oktober 2011

Kan ik even stilstaan

alles gaat zo  snel, de dagen lopen voorbij en we zijn alweer een paar weken het schooljaar gestart (voor de ene wat langer dan voor de andere natuurlijk) Astrid is met goede moed aan het 5de jaar mode begonnen, Karel startte zijn 2de jaar communicatie management en Julie startte in Antwerpen, taal en letterkunde (engels en theater-, film- en literatuurwetenschappen) Momenteel spreken ze alweer over de volgende vakantie (de zomervakantie dan wel ) want het studeren is lastig en naar school gaan nog meer. Zelf ben ik terug begonnen met vrijwilligerswerk, ik ga een dag in de week meedraaien bij Wisper, een organisatie die zich bezig houdt met cursussen op vlak van theater, literatuur, muziek en kunst. Ik geniet van dat dagje werken, terug het gevoel hebben om iets te betekenen. Niet dat ik anders niets doe maar zoals iedere huisvrouw wel weet voelt  wat je dagdagelijks doet voor kinderen en man als water naar zee brengen, eens je gedaan hebt kan je herbeginnen. Nooit is de wasmand volledig leeg, nooit is de afwas volledig gedaan, nooit is het huis helemaal proper! Als je met het ene klaar ben kan je terug beginnen aan het andere maar ik klaag niet. Ik ben wat blij met alle dingen die ik nog kan doen maar dat dagje op kantoor zorgt ervoor dat ik weer weet wat ik graag doe.

Ik zou onmiddellijk de beslissing om voor de kinderen te stoppen met werken opnieuw nemen want ik vind het heel erg belangrijk dat er iemand voor hen is thuis als ze van school komen maar ergens mis ik nog steeds dat contact dat je hebt op kantoor, de leuke babbels en het even weg van thuis zijn en ook al is het maar één dagje in de week het helpt me om mezelf weer nuttig te voelen.

Zo ik hoop dat ik de volgende keer wat meer kan vertellen

dikke knuffel

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat je weer gestart bent met vrijwilligerswerk.
    Ik zie het overigens niet als water naar de zee dragen ;-)
    Maarre begrijp je standpunt ...
    héérlijk nu het kan je blik verruimen !!!!
    Dat doe ik óók maar dat kun je op vele manieren doen hihi
    Alles oke daar bij onze zuiderburen ?!
    Groetjezz lfs mij

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier in Belgenland alles wel goed hoor.. wat last van de voet dat wel en een paar korsten aan het vormen maar daar ik nu geen vaatspecialiste meer heb (ze is overgelopen naar Nederland, rotterdam) weet ik nog niet zo goed waar ik hiermee naartoe moet. ik probeer het heel goed te verzorgen en we zien wel als het nog lastiger wordt zal ik toch verplicht zijn om te gaan want ik kan momenteel bijna geen schoenen aan omdat het wel altijd ergens duwt. en hoe gaat het bij jullie??

    BeantwoordenVerwijderen